Mere end titusinde fisk var forleden at finde spredt ud over en hovedvej, efter en lastbil var væltet med dem.

Se videoen:

 
 

Fortiden er vendt tilbage til Odense Å og Fjord. Et større EU-projekt genslynger åen for at skabe et bedre vandmiljø, og i dag blev den første strækning i det store projekt indviet.

Se udsendelsen: http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/?id=449686&r=2Kilde: TV2 Fyn

 
 

Landbrugets sprøjtemidler er blevet markant mindre giftige overfor dyrelivet siden starten af 1990'erne.

Det viser en ny rapport fra DHI Vand, Sundhed og Miljø samt Danmarks Miljøundersøgelser.

Forskerne har vurderet udviklingen i pesticidernes giftighed i forhold til levende organismer som alger, dafnier, fisk, regnorme, bier, pattedyr og fugle.

Virkningen er også vurderet i forhold til risikoen for udvaskning til grundvand samt kræftfremkaldende og hormonforstyrrende egenskaber. På stort set alle områder er giftigheden af pesticiderne faldet markant frem til 2002, hvorefter udviklingen er stagneret, skriver Dansk Landbrugs nye nyhedsmagasin Præmis.

En væsentlig årsag til den reducerede belastning af miljøet er skærpede krav til godkendelsen af pesticider, som politikerne gennemførte i 1990'erne. Samtidig er der sket en kraftig udlugning i antallet af af sprøjtemidler.Kilde: sermitsiaq

 
 

Ungt par gjorde sensationelt fund (02:26) Et par på gåtur ved Horsens fandt tilfældigt en udsmykket sten fra stenalderen, som nu giver forskerne ny viden om kunst og symboler for  5000-7000  år siden.

Se udsendelsen her: http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/?id=449515&r=1

Kilde: TV2 Syd

 
 

SF's Margrethe Auken kræver at Europakommissionen standser muslingefiskeriet i Limfjorden
se indslag: http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/?id=449037&r=6

kilde: TV2 midt/vest

 
 

Frisk fisk, op mod 500 arbejdspladser og et aktivt havnemiljø i Gilleleje. Det er hvad der er på spil, hvis et svensk forslag, der skal bevare torskebestanden, bliver vedtaget. Svenskerne vil nemlig have indstillet torskefiskeriet i årets 3 første måneder.

se tv indslag http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/?id=449366&r=5  

Kilde: TV2 Lorry

 
 

Et eksemplar af den kæmpemæssige malleart 'Goonch' har tilsyneladende fået så meget smag for menneskekød, at den nu ikke tøver med at dræbe badende i den indiske flod, hvor den lever. Det er flere forskeres frygt, efter flere mennesker er forsvundet på mystisk vis i floden.

Efter indisk tradition sendes afdøde efter begravelsesceremonien ud på floden, hvor de sejler rundt. Forskere mener, at mallerne har spist sig voldsomt store i de serverede måltid og samtidig fået smag for menneskekød efter at have vænnet sig til smagen af lig.

Biologen Jeremy Wade har studeret fænomenet med det menneskeædende monster, som lokale i den indiske by i årevis har troet på og frygtet.

- Min teori er, at fiskene i floden har levet af halvbrændte kroppe, som er sendt ud på vandet. Et par af dem er nu blevet så store, at de kan angribe og spise levende mennesker, siger han til Fox News.

Wade har fisket efter maller i floden, og den største, han har fanget, var over to meter lang og vejede mere end 70 kilo.

- Hvis sådan en fyr får fat i dig, så er der ingen mulighed for at slippe væk, fortæller Jeremy Wade, der nu planlægger at lave en dokumentar om de menneskeædende kæmpemaller.


Kilde: ekstrabladet

 
First Post! 10/18/2008
 
Start blogging by creating a new post. You can edit or delete me by clicking under the comments. You can also customize your sidebar by dragging in elements from the top bar.