Kystfiskeri

Molefiskeri

Picture
Molefiskeri er et dejligt afslappende form for fiskeri, og også ret indbringende... Så hvis man er den type som godt ka li og være ude på en dejlig herretur og sidde og nyde en dejlig kold pils imens man venter på at fisken hugger ja, så er det lige noget for dig :) hvis man vil gå efter fladfisk skal man bare have fat i nogle forang til 8 kr stykket, de holder fint og kan fås ved stort set alle "grejpushere" :) Der på kan man sætte en orm. sandorm eller børsteorm er klart at foretrække, jeg har ihvertfald fanget på det hver gang :) når du har det er du sådan set igang :)

Fladfisk

Picture
Fiskeri efter fladfisk er et meget nemt fiskeri. det eneste der er nødvendigt er et fladfiskefordang og fiskestang og et hjul og self line.... og så noget madding. Jeg bruger sandorm eller børsteorm. dog er de meget dyre. regnorm kan også bruges men skal meget hurtigt udskiftes... hvis man gerne vil have et fint agn som stort set intet koster er rejer perfekt.

knurhane

Picture
Knurhanen er en af de nemmeste fisk at fange! det enste du har brug for er fladfiskeforfang og et stykke sild på ca. 1 * 4 cm..... smid ud i sejlrenden og vent et minut.. hvis der ikke er nogle der bider, lav da 2 kvikke nøk med stangen og så er der bid.! ofte har man 50 fisk på en formiddag... forøvrigt er de glimrende fightere og krøller selv en stiv stang sammen... Den er også en fantastisk velsmagende spisefisk! hvis du virkelig kun vil ha det bedste af det bedste skal du filetere den ved at skæren ned ved bugen indtil du rammer ryksøjlen og køre langs med rygsøjlen ned mod halen... og så har du en filet! det er virkelig godt stegt på panden og med citron og nyopgravede kartofler! til sidst når fisken er stegt kommer du en god klat magarine på panden og bruger smøret som sovs til kartofler og så noget dill oven på og også nogen oven på fisken. det er rigtig godt. og forresten skal du ligesom med flæsingen passe på! for bag nakken er der pigge og også på gællelågene hvor der er en smule gift. dog ikke i samme mængde som ved fjæssingen :)